MOTORSPORT: WEDEROM TOP VIJF POSITIE VOOR RAC RACING 01-07-2012

WEDEROM TOP VIJF POSITIE VOOR RAC RACING                   01-07-2012

De vierde ronde van het IDM Superbike kampioenschap heeft het Nederlandse RAC Racing opnieuw een top vijf klassering gebracht. In de tweede race van de dag wist Ghisbert van Ginhoven op de Oostenrijkse Red Bull Ring na een sterk gereden race als vijfde de finishlijn te passeren. Eerder op de dag wist de coureur uit Leidschendam de eerste race af te sluiten met een zesde plaats.

Voor Troy Herfoss verliep het weekend aanmerkelijk minder succesvol. Tijdens de eerste race kreeg de Australiër te maken met een schakelprobleem, de BMW S 1000 RR schoot daarbij enkele keren tussen de versnelling waardoor de Australiër enkele keren zijn rempunt miste en ver terug viel in de race. Uiteindelijk wist Herfoss nog als negende de eindstreep te passeren. De tweede race duurde voor Herfoss slechts enkele ronden. Teleurgesteld moest de BMW S 1000 RR coureur na vier ronden de wedstrijd staken vanwege een elektronica probleem en zijn machine in de pitbox parkeren.

Ghisbert van Ginhoven, zesde en vijfde plaats in de race

“Ik heb vandaag twee leuke resultaten behaald en daar ben ik heel blij mee. Tijdens de eerste race wist ik me van een veertiende plaats op te werken naar de zesde plaats. De rondetijden waren goed en ik keek dan ook uit naar de tweede race. Na een iets betere start kon ik gedurende de race aansluiten bij de coureurs die streden van de tweede tot en met de vijfde plaats. Een paar ronden voor het eind kreeg ik echter last van een beetje chatter en was het verstandiger te kiezen voor de vijfde plaats i.p.v. te gaan voor het podium met een grote kans op een crash.”

 

Troy Herfoss, negende en DNF 

“Dit is niet het weekend waar ik met veel plezier aan zal terugdenken. De pech achtervolgd ons een beetje op dit moment en dat is heel erg vervelend. De eerste manche raakte ik twee keer flink achterop doordat de motor bij het terugschakelen tussen de versnelling in schoot. De tweede manche was helemaal een drama. Het leek in eerste instantie wel dat de achterband niks deed, ik kon helemaal niks tijdens die paar ronden, maar na onderzoek bleek dat er een elektronica probleem was. Het is ongelofelijk dat ons dit nu weer moet overkomen, we hebben hetzelfde materiaal en dezelfde ondersteuning als de mannen die races winnen. De engineers van BMW Motorrad zullen nu alles tot het uiterste gaan uitzoeken, dit mag gewoon niet weer gebeuren!!.”

 

Evert Slager, teammanager RAC Racing


“Dit weekend is er eentje met een beetje een dubbel gevoel. Ghisbert heeft twee goede races gereden en daar moeten we gewoon heel tevreden over zijn. Wat Troy betreft zat het wederom niet mee dit weekend. We weten dat hij mee kan doen voor de overwinningen maar wederom hadden we het geluk vandaag niet aan onze zijde.”

Leave A Comment

  1. Voor vragen, suggesties of opmerkingen vul onderstaand formulier in.