MOTORSPORT: PODIUM VOOR RAC RACING OP DE NURBURGRING17-06-2012

PODIUM VOOR RAC RACING OP DE NURBURGRING17-06-2012

 

 

Troy Herfoss heeft op het Nurburgring circuit RAC Racing de eerste IDM podium finish van het seizoen 2012 bezorgt. De BMW S 1000 RR coureur leidde het grootste deel maar moest in de laatste ronde zijn meerdere erkennen in Michael Ranseder.

Nadat de trainingen op vrijdag en zaterdag nog onder frisse en vooral natte omstandigheden werden verreden kwam op zondagmorgen de zon van achter de wolken tevoorschijn en werd het een prachtige racedag voor het in grote getale opgekomen publiek.

Al tijdens de warm-up – de eerste droge kilometers voor de IDM Superbike coureurs op het circuit in de Eifel– lieten Troy Herfoss en Ghisbert van Ginhoven zien dat de monteurs een goede set-up van de BMW S 1000 RR motoren hadden gevonden.

Tijdens de eerste race kende Herfoss een goede start en streed hij op een derde plaats liggend mee in de kopgroep. Helaas gooide daarna een technisch probleem roet in het eten. De Australiër kon zijn race vervolgen maar zes ronden voor het eind brak tot overmaat van ramp ook nog eens het schakelpedaal om uiteindelijk nog als elfde over de finish te komen.

Van Ginhoven wist vanaf de zesde plaats op de startgrid na de eerste ronde op een negende plaats liggen door om vervolgens een hele sterk race te rijden. Met zeer goede rondetijden wist de Leidschendammer zich op te werken naar de vijfde plaats op de finish, zijn beste seizoen prestatie in het IDM.

Bij de start van de tweede race dook Herfoss als derde de eerste bocht in om na enkele ronden de leiding in handen te nemen. Na nog een keer teruggevallen te zijn naar de tweede plaats achter Randseder zette Herfoss een ronde later opnieuw de aanval in om deze daarna tot in de laatste ronde vast te houden. Ranseder wist in de eerste bocht van de laatste ronde terug te slaan en de leiding weer over te nemen. Vervolgens probeerde Herfoss het nog een aantal keren waarbij er op het scherpst van de snede gestreden werd maar het was Ranseder die als eerste uit de laatste bocht kwam en nipt voor Herfoss over de finish kwam.

Voor Van Ginhoven liep de tweede race uit op een teleurstelling nadat, hoe kun je het verzinnen, hij met een afgebroken schakelpedaal (exact hetzelfde boutje als bij zijn teamgenoot in de eerste race) de pitbox op moest zoeken. De monteurs monteerden snel een nieuw pedaal waarna Van Ginhoven met vier ronden achterstand de wedstrijd vervolgde. Gedurende de rest van de race liet Van Ginhoven zien dat hij wederom tot de snelste mannen van het veld behoorde door zeer snelle en goede rondetijden te laten noteren.

Troy Herfoss, elfde en tweede plaats in de race

“De weersomstandigheden gooiden op vrijdag en zaterdag roet in het eten omdat we hier graag een aantal nieuwe dingen wilden testen. Tijdens de eerste kwalificatie kwam ik ook nog eens ten val en dat was zeker niet goed voor mijn zelfvertrouwen. Gelukkig was het op de racedag droog en wisten we toch nog een goede set-up te vinden voor de race. De start van de eerste race was goed totdat technische problemen een goed resultaat in de weg stond. Voor de tweede race hebben we nog een paar kleine aanpassingen doorgevoerd en kon ik tot aan de finish mee strijden voor de zege. Dit waren we als team ook even nodig, we hebben het pakket om races te kunnen winnen maar het kwam er tijdens de eerste twee IDM weekenden nog niet helemaal uit. We hebben nu de eerste podium finish binnen en ik ben ervan overtuigd dat we als team nog meer mooie resultaten gaan behalen tijdens de komende races.”

Ghisbert van Ginhoven, vijfde en achttiende

“We hadden hier eigenlijk heel veel willen doen maar daar kwam vanwege het weer op vrijdag en zaterdag niet veel van terecht. Het gevoel dat je dan achter de feiten aanloopt voert dan een beetje de boventoon. Tijdens de warm-up stonden we er goed bij en dat gaf me veel vertrouwen voor de race. Ik ben dan ook heel blij met de vijfde plaats in de eerste race, helaas zorgde een technisch probleem ervoor dat een topklassering er tijdens de tweede race niet inzat. Troy had tegenslag in de eerste race, ik in de tweede en ik ben ervan overtuigd dat we beiden nog voor twee mooie resultaten hadden kunnen zorgen maar dit soort dingen moet je ook kunnen accepteren in de racerij. Over twee weken krijgen we opnieuw een kans op de Red Bull Ring in Oostenrijk en zullen we opnieuw op jacht gaan naar een topklassering.”

 Evert Slager, Teammanager RAC Racing

“Het is geweldig dat we ons eerste podium hebben weten te behalen. De kwaliteiten zijn er in dit team maar tijdens de eerste twee IDM rondes kwam het er nog niet helemaal uit. Zowel Troy als Ghis hebben op de Nurburgring opnieuw aangetoond met de snelste mannen van het veld mee te kunnen en dat smaakt naar meer. De goede resultaten zijn een verdienste voor het hele team en daarvoor wil ik iedereen graag bedanken.”

 

MOEILIJKE KWALIFICATIE OP DE NURBURGRING VOOR RAC RACING16-06-2012

De derde ronde van het 2012 IDM kampioenschap wordt dit weekend verreden op het bekende Nurburgring circuit in de Duitse Eifel. Op zaterdag werden onder moeilijke omstandigheden de twee kwalificaties verreden. Ghisbert van Ginhoven behaalde hierin de zesde plaats en Troy Herfoss wist zich als achtste te kwalificeren.

Dat het weer kan spoken in de Duitse Eifel werd tijdens de kwalificatiedag opnieuw bevestigd. Was het op tien kilometer afstand van het circuit prachtig weer, op het circuit zelf werd de dag gekenmerkt door regen, regen en nog eens regen.

Tijdens de eerste kwalificatie wist Van Ginhoven een keurige vierde plaats op de klok te zetten terwijl Herfoss halverwege sessie in een snelle ronde ten val kwam en de tweede helft van de sessie moest missen. Door deze schuiver zakte de BMW S 1000 RR coureur naar een voorlopige  tiende startpositie.

Tijdens de tweede sessie leken de omstandigheden enigszins beter en het RAC Racing duo keek dan ook vol verwachting uit naar het zetten van een snellere rondetijd. Van Ginhoven begon voortvarend en wist al in zijn tweede volledige ronde de tijd uit de ochtendsessie te verbeteren. Helaas was het even later over en sluiten voor Van Ginhoven toen hij in de vierde ronde ten val kwam en het resterende deel van de kwalificatie aan zich voorbij moest laten gaan.

Herfoss begon enigszins voorzichtig aan de tweede sessie maar wist even later ook zijn tijd uit de eerste kwalificatie te verbeteren. Helaas voor de Australiër werden de omstandigheden in het tweede deel van de training minder. Herfoss besloot genoegen te nemen met een plaats op de tweede startrij i.p.v. het nemen van onnodige risico’s met de kans op een tweede crash.

De weersvoorspellingen voor de racedag zijn aanzienlijk beter en het gehele team kijkt dan ook uit naar een droge en zonnige wedstrijddag.

Leave A Comment

  1. Voor vragen, suggesties of opmerkingen vul onderstaand formulier in.