MOTORSPORT: OPNIEUW EEN 1-2 VOOR RAC RACING IN DUTCH SUPERBIKE 20-08-2012

OPNIEUW EEN 1-2 VOOR RAC RACING IN DUTCH SUPERBIKE     20-08-2012

Afgelopen weekend heeft RAC Racing deelgenomen aan de ONK wegraces op het circuit van Spa-Francorchamps. Niet zonder succes want Troy Herfoss en Ghisbert van Ginhoven wisten tijdens de twee te verreden wedstrijden een zege, twee tweede en een vierde plaats mee naar huis te nemen.

Op zaterdagochtend tijdens de eerste kwalificatie maakte Troy Herfoss zijn allereerste kilometers op het ruim zeven kilometers lange circuit in de Belgische Ardennen en kwam Ghisbert van Ginhoven voor het eerst sinds jaren weer in actie op het historische circuit, dit in tegenstelling tot een groot aantal collega coureurs die op donderdag en vrijdag er al volop getraind hadden.

Het mocht de pret niet drukken want zowel Van Ginhoven als ook Herfoss lieten zien snelle leerlingen te zijn en waren dan ook vanaf hun allereerste meters bij de voorsten te vinden. Na twee kwalificatietrainingen bezette het BMW S 1000 RR duo dan ook de  tweede (Van Ginhoven) en vijfde positie (Herfoss) op de lijst.

Op zondag tijdens de eerste race was het Herfoss die meteen voorin het veld te vinden was en enige tijd aan de leiding reed totdat een rode vlag situatie zorgde voor een onderbreking van de race. Van Ginhoven deed ook van zich spreken door na een redelijke start al na een paar ronden de aansluiting gevonden te hebben en achter zijn teamgenoot de tweede plaats in te nemen.

Na ongeveer een kwartier werd de wedstrijd hervat over een sprintrace van slechts twee ronden. Aangezien de uitslag van het eerste deel van de race gold na de vierde doorkomst mocht Herfoss vanaf de tweede plaats en Van Ginhoven van de derde plaats op de grid aan de twee ronden tellende race beginnen. Herfoss nam direct de leiding en stond deze tot aan de eindstreep niet meer af, Van Ginhoven wist van de negende plaats na de start zich in deze korte race nog weer een aantal plaatsen naar voren te werken. In de samengesteld uitslag bleek Herfoss een fractie tekort te komen op de Belgische coureur Bastien Mackels voor de zege en als tweede te worden geklasseerd , Van Ginhoven werd vierde.

De tweede race werd er eentje waarbij het publiek kon genieten van motorsport van de bovenste plank. Gedurende de wedstrijd ontstond er een kopgroep van vijf rijders die elkaar geen duimbreed toegaven en diverse keren van posities wisselden. Herfoss leidde het grootste deel van de wedstrijd maar met het ingaan van de laatste ronde was absoluut nog niet te voorspellen wie van de vijf als eerste over de eindstreep zou komen. Het publiek stond dan ook op de banken om te kunnen zien wie als eerste de laatste bocht uit zou komen. Het was Herfoss die als eerste opdook vanuit de laatste bocht met achter zich van Ginhoven die met een prachtige inhaalactie op het allerlaatste moment nog twee mensen wist te passeren. In deze volgorde kwam het duo ook over de eindstreep om zo de dubbel veilig te stellen voor RAC Racing.

RAC Racing gaat zich nu voorbereiden op het voorlaatste IDM weekend van het seizoen 2012 welke op zaterdag 1 en zondag 2 september wordt verreden op het bekende Sachsenring circuit.

Leave A Comment

  1. Voor vragen, suggesties of opmerkingen vul onderstaand formulier in.